Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan demolează Digi 24 acuzându-i de furt: 'E plagiatorul perfect, un Florin Roman cu ștaif'

stareapresei.ro
tolontan

Cătălin Tolontan atacă și lovește puternic în postul de televiziune Digi 24. Explicațiile pentru care a decurs la acest demers halucinant sunt date chiar de el în propriul text de opinie. Directorul editorial al tabloidului Libertatea acuză postul de televiziune de furt și de necitarea sursei, de plagiat și de rea-voință în ceea ce privește munca altor colegi de presă. Scandalul a pornit după demisia lui Florin Roman.

„Nicio televiziune serioasă din lumea occidentală, nicio redacție de calitate nu procedează ca Digi. Sigur, în România, există televiziuni sau site-uri care merg la limită în privința citării. Dar nimeni nu egalează Digi 24. Nici măcar Știrile ProTV, care au mai ieșit din egoul lor cât China. Digi 24 e plagiatorul perfect, un Florin Roman cu ștaif, „de partea binelui”, cum era și liberalul până deunăzi. Exemple. Dacă ziarul Adevărul se spetește la o poveste locală interesantă, o vezi seara la Digi 24, necitată. Dacă Hotnews, G4Media, Spotmedia, Ziare.com sau agențiile de presă Mediafax și news.ro, sau orice alte colective de oameni cărora îmi cer scuze că nu le numesc aici, dacă o redacție din România găsește o știre, Digi o ia și o prezintă ca și cum a plouat cu ea în studio. În cazul ministrului Roman, în urma unei știri Associated Press, The Guardian, Washington Post, ABC News și alte mari instituții au citat investigația jurnalistică din Libertatea, iar Digi 24, nu. Dar cine e The Guardian față de șefii Digi? (...)

Celelalte redacții de presă scrisă citează, în general, ceea ce apare la Digi. Unele sunt extrem de scrupuloase și oferă oamenilor link. Nu întotdeauna, toți greșim, dar raportul este de 100 la 1 la cota necitării în conduita RCS-RDS. Pentru fiecare atribuire pe care o face, canalul de televiziune subtilizează zeci și zeci de știri de la alții, jurnaliști care se străduiesc și ei să descâlcească faptele, cu propriile puteri.  În acest timp, miercuri spre prânz, un jurnalist excepțional al postului Digi 24, om de cursă lungă în presă, mi-e jenă să-l numesc de dragul talentului și al valorii lui, era invitat sub reflectoare taman când a izbucnit scandalul. În direct, el s-a apucat să citească de pe telefon din dialogul nostru cu rectorul Daniel David, fără să citeze. Parcă descânta din eter, din sursa Samsung, din Huawei, din iPhone. Momentul a fost suprarealist. Nu contează numele. Contează că Digi 24 reprezintă, în materie de copiat informația, eșecul instituțional al respectului pentru public. Florin Roman a plecat și a rămas”, scrie Tolontan pe Libertatea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.