Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan face dezvăluiri despre SRI: 'Ştia din 2010 şi nu s-a implicat'

sri

Serviciul Român de Informaţii e lovit de acuzații dure. Totul a plecat de la faptul că cei din SRI ar fi ştiut de scandalul dezinfectanţilor încă din 2010, dar nu s-a implicat deloc. Toate acuzele vin din partea jurnalistului Cătălin Tolontan care s-a dezlănţuit într-o emisiune B1TV.

”Noi am publicat documente indubitabile și nici nu au au contestat cei de la DNA și DIICOT că DNA a știu în 2012, a dat Judecătoriei Sectorului 2, care a clasat în 2014, fără a face măcar o audiere în dosarul licitațiilor trucate. Rareori am văzut un document de 40 de pagini atât de bine structurat. De exemplu, acolo scria că dacă o licitație nu era câștigată de Hexi Pharma, ci de o altă firmă, atunci spitalul îi spunea firmei respective ”bun, atunci nu comandăm de la voi, ci luăm prin încredințare directă de la Hexi Pharma”.

Citeşte şi: DRAMĂ românească la Madrid: Simona Halep a eliminat-o pe Irina Begu după 3 seturi incredibile

Am informații de la o sursă bună, care nu a dat rateuri până acum. În 2010, SRI a fost informat despre problemele pe piața dezinfectanților. De ce nu a făcut nimic? Dacă a făcut, sunt chestiuni pe care ar trebui să le comunice. Noi nu avem documente, de asta nu am publicat. Tot ce am publicat publicat până acum a fost pe documente. Acum nu avem documentele, dar avem o mărturie. E puțin probabil ca SRI să nu fi știut. Am făcut această afirmație public, iar acum SRI ar trebui să reacționeze. Nu le cerem să ne spună ce baterii folosesc în aparatele cu care fac interceptări, dar când munca lor se intersectează cu sănătatea publică, e normal să știm ce s-a întâmplat acolo”, a susținut jurnalistul Cătălin Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.