Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catastrofă aviatică/Egipt: Air France şi Lufthansa nu mai survolează peninsula Sinai

avion

Companiile aeriene Air France şi Lufthansa au decis ca avioanele lor să ocolească spaţiul aerian al peninsulei egiptene Sinai, ca măsură de precauţie după prăbuşirea acolo a unui avion Airbus A321 aparţinând unei companii ruse, transmite AFP. 

Anunţul survine după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a postat pe Twitter un mesaj în care susţine că avionul a fost doborât de ramura ei egipteană, Wilayat Sina, ca represalii pentru bombardamentele Rusiei în Siria. 

Totuşi, atât autorităţile de la Moscova cât şi cele de la Cairo afirmă că nu au niciun indiciu care să poată confirma această teorie, insistând că ipoteza unei defecţiuni tehnice este mult mai probabilă. 

Avionul companiei ruse Metrojet (cunoscută şi sub numele de Kogalâmavia) efectua sâmbătă o cursă charter turistică între staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh şi oraşul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruşi şi 3 ucraineni) şi 7 membri ai echipajului, de asemenea ruşi, şi nu există supravieţuitori. Conform primelor date, după pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul a transmis turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicaţie. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.