Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catastrofă financiară în Liban: populația nu mai are voie să scoată din bancă decât 1.000 de dolari pe săptămână

Aawsat.com
banca liban

Libanezii vor avea dreptul să scoată din conturile lor bancare cel mult 1.000 de dolari pe săptămână. Vor fi de asemenea limitate transferurile financiare către străinătate doar la cuantumul ''cheltuielilor personale urgente''. Deciziile au fost luat de Banca Centrală a Libanului împreună cu Asociaţia libaneză a Băncilor (ABL), ca urmare a unei crizei economice profunde care a dus la proteste masive și demisia șefului Guvernului, potrivit Agerpres. Cetăţenilor libanezi li se mai cere să folosească moneda locală, lira libaneză, pentru toate tranzacţiile financiare.

Băncile sunt închise în Liban pentru că funcționarii se tem de amenințările clienților care-și vor banii. Președintele Libanului, Michel Aoun, spune că depozitele bancare sunt în siguranţă.

În Liban cea mai mare parte a produselor de larg consum sunt importate, iar moneda folosită preponderent în tranzacţiile externe este dolarul american.

Criza din Liban a determinat scăderea ratingului datoriei naţionale sub categoria ''junk''. Libanul are o datorie publică echivalentă cu 148% din PIB.

Vezi și: SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD .

 

 

 

 

 

 

 

 

Libanul este marcat de o lună de proteste masive împotriva clasei politice. Cetățenii îi acuză pe politicieni de criza economică gravă în care se află țara. Această criză a determinat scăderea ratingului datoriei naţionale sub categoria ''junk''. Libanul are o datorie publică echivalentă cu 148% din PIB.

În Liban cea mai mare parte a produselor de larg consum sunt importate, iar moneda folosită preponderent în tranzacţiile externe este dolarul american.

Sucursalele băncilor erau în continuare închise luni în această ţară în urma unei greve declanşate săptămâna trecută de funcţionarii bancari, ce se plâng că primesc ameninţări din partea clienţilor.

Premierul Saad Hariri a demisionat în urma protestelor, dar preşedintele Michel Aoun nu a numit încă un nou premier, iar în acest timp manifestaţiile nu contenesc.

Vezi și: SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.