Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catastrofă umanitară: Uganda raportează decese 'cauzate de foamete' / 500.000 de persoane suferă de malnutriție

Agerpres - Reuters
foamete copii hrana africa

Mai multe decese ''cauzate de foame'' au fost raportate în regiunea Karamoja, din nord-estul Ugandei, a indicat joi biroul premierului Robinah Nabbanja, fără a preciza numărul lor, relatează AFP.

O deputată locală a menţionat că ar putea fi vorba de câteva sute de morţi în această regiune aflată la frontiera cu Kenya şi Sudanul de Sud.

Zona este afectată de secetă, după seria de alte calamităţi din ultimii ani, între care inundaţii, alunecări de teren şi invazie de lăcuste. În plus, în zonă acţionează hoţi de vite.

"Recunoaştem, ca guvern, situaţia de foamete la Karamoja, unde avem informaţii privind decese cauzate de foame", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al şefei guvernului, după o reuniune cu aleşi din regiune.

Biroul prim-ministrului a anunţat şi trimiterea a 200 de tone metrice de ajutoare şi mobilizarea a 135 de miliarde de şilingi ugandezi (36 milioane de euro) pentru a cumpăra alimente pentru regiunea afectată, în următoarele trei luni.

"Mii de copii şi persoane în vârstă se confruntă în continuare cu un risc crescut de a muri de foame", a subliniat pentru France Presse o deputată locală.

Cel puţin 518.000 de oameni au nevoie de ajutor alimentar urgent în regiunea Karamoja, conform unui raport de evaluare a securităţii alimentare al guvernului ugandez şi ONU, publicat pe 31 mai.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.