Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câte zile de libertate a câștigat, de fapt, Liviu Dragnea, în baza Legii recursului compensatoriu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Legea recursului compensatoriu a fost abogată, iar cei care au de executat pedepse mai beneficiază de zile libere doar până la promulgarea legii în Monitorul Oficial. Cel mai important deținut din sistemul penitenciar, Liviu Dragnea, a beneficiat până acum și a câștigat o lună de libertate.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Totuși, aceasta va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi acum după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului, însă doar pentru zilele petrecute în puşcărie până la abrogarea legii, nu pentru întreaga pedeapsă.

Spre exemplu, Liviu Dragnea va beneficia de recurs compensatoriu (scăderea cu 20% din pedeapsă) doar pentru zilele executate în intervalul mai-decembrie 2019. Dacă legea adoptată de PSD în 2017 ar fi rămas în vigoare, Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o scădere cu 20% din întreaga pedeapsă (3 ani şi jumătate) nu doar pentru cele 6 luni trăite la Rahova până acum, scrie Adevărul.

Astfel Liviu Dragnea a câștigat o lună de libertate.  Potrivit legii, fiecărui deţinut, indiferent de faptele comise, i se scădeau 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile executate. Liviu Dragnea a ajuns la Rahova pe 27 mai, deci a executat până acum 90 de zile din totalul de 3 ani şi jumătate. Aşadar, pentru cele 90 de zile de puşcărie, fostul lider PSD primeşte o reducere de 36 de zile.

Pentru restul zilelor pe care le va petrece la Rahova, Liviu Dragnea nu va mai beneficia de recurs compensatoriu, după ce legea a fost abrogată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.