Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catedrala Mântuirii Neamului este împodobită la exterior cu Crucea Sfântului Andrei

Basilica.ro.
Catedrala Mântuirii Neamului

Turla Principală a Catedralei Naţionale este împodobită la exterior cu Crucea Sfântului Andrei. Elementele decorative din piatră sunt montate la baza acesteia, a spus inginerul Vlad-Florin Popescu.

Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a fost ales ocrotitorul spiritual al Catedralei Naţionale. Hramul principal este Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor), potrivit basilica.ro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Muncitori care montează elemente ornamentale din piatră cu Crucea Sfântului Andrei.

La Turla Principală sau Pantocrator au loc şi placări cu piatră la ancadramentele ferestrelor de la cota +92 m şi la arcadele peste coloanele mari ale Turlei.

Apoi, inginerul a prezentat pentru Basilica.ro lucrările care se execută la Turla Clopotniţă.

„S-au montat grilele de închidere a incintei unde sunt clopotele şi se lucrează la ancadramentele de piatră de la ferestrele de la cota +52 m”.

„Tot la partea superioară a Turlei Clopotniţă se lucrează la finisajul prefabricatelor şi la montajul elementelor de ancorare pentru alpinişti”.

Turlele secundare 1 şi 2

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Finisarea elementelor prefabricate de la partea superioară şi montajul elementelor de ancorare pentru alpinişti se realizează şi la turlele secundare 1 şi 2, situate în imediata apropiere a Turlei Clopotniţă.

Între Turla Clopotniţă şi turlele secundare adiacente 1 şi 2 au loc şi placări cu piatră.

O lucrare întâlnită la Turla Clopotniţă şi turlele secundare 1 şi 2, montajul elementelor pentru alpinişti, este în desfăşurare la acoperişul pentru pronaos.

Interior/exterior

Sub cota +45 m, pe partea de sud a Catedralei Naţionale, se lucrează la ancadramentele mari din piatră, din jurul ferestrelor.

La interior se lucrează la mozaic la peretele rotund din spatele altarului, iar la exterior, la baza lăcaşului de cult, se adaugă elemente prefabricate şi zidării de placare la părţile laterale ale rampelor şi structurilor adiacente, a mai precizat inginerul Vlad-Florin Popescu.

Mai multe imagini cu Catedrala Naţională la început de noiembrie vor fi disponibile în curând pe conturile de socializare Basilica.ro şi pe site-ul catedralaneamului.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.