Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căţel căzut într-o groapă acum trei zile, salvat de pompierii din Tulcea

ISU Sibiu
Cățel salvat

Căţel căzut într-o groapă acum trei zile, salvat de pompierii din Tulcea

Pompierii tulceni au salvat, luni, un căţel care a căzut în urmă cu trei zile într-o groapă adâncă de aproximativ 30 de metri în satul Mineri, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a venit din partea unor tulceni care au auzit lătratul patrupedului, iar la locul indicat s-au deplasat două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Tulcea, formate din şapte subofiţeri, dintre care şi doi alpinişti, cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de stingere şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Ce a transmis ISU

"După efectuarea misiunii de recunoaştere, echipajele au constatat că pentru misiunea de salvare nu se poate folosi un dispozitiv special pentru coborârea salvatorilor în rapel, fiind necesar ca pompierii să se asigure de autoscară, cu echipamente specifice utilizate în astfel de misiuni. La coborârea salvatorului, căţelul a lătrat bucuros, ştiind că urmează să fie eliberat, acesta fiind şi un semn bun pentru pompieri deoarece le-a confirmat faptul că se află încă în viaţă", transmite ISU Delta.

Intervenţia pompierilor a durat aproape trei ore şi a fost dificilă, ţinând cont de adâncimea gropii, de faptul că în interiorul acesteia era o altă groapă, mai mică, unde se afla poziţionat câinele, iar în orice moment aceasta se putea surpa, punând în pericol viaţa salvatorului, potrivit sursei amintite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.