Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câteva mii de persoane mărşăluiesc în mai multe oraşe ale ţării şi cer `Justiţie, nu corupţie`

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste 17.12.2017

Câteva mii de persoane mărşuluiesc în mai multe oraşe din ţară, protestând faţă de modificarea legilor justiţiei. La Cluj-Napoca sunt peste cinci mii de oameni în stradă care scandează ”Justiţie, nu corupţie” şi ”Dragostea de ţară, în stradă se măsoară”.

Numărul celor care protestează la Cluj-Napoca faţă de modificarea legilor jusţiei depăşeşte cinci mii. Oamenii au mărşăluit pe mai multe străzi ale oraşului şi au revenit în Piaţa Unirii de unde au plecat în urmă cu mai multe ore.

”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Afară, afară cu PSD din ţară”, ”O dorinţă sinceră: România liberă”, ”Hoţii” şi ”Justiţie, nu corupţie” sunt doar câteva dintre scandările protestatarilor.

Aceştia au vuvuzele, fluiere, clopote şi alte obiecte cu care fac un zgomot asurzitor. Mulţi dintre manifestanţi poartă steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

”Fără penali în funcţii publice la orice nivel. Vrem retragerea modificărilor la legile justiţiei, vrem să nu se aplice măsurile fiscale adoptate de Guvern şi vrem să nu fie modificate Codurile penale”, a spus una dintre participantele la protest.

Un bărbat a afirmat că ”Dragostea de ţară, în stradă se măsoară”.

Protestatarii şi-au amintit şi de revoluţionarii din Timişoara care au pornit Revoluţia în urmă cu 28 de ani şi au scandat ”Păcat, păcat de sângele vărsat”.

Proteste cu peste o mie de participanţi au loc şi la Sibiu, Iaşi şi Braşov.

La Iaşi, manifestanţii au stat în Piaţa Unirii o oră şi jumătate, au intonat Imnul Naţional, apoi au pornit în marş pe pietonala Ştefan cel Mare. În faţa sediului PSD Iaşi, oamenii au scandat ”Hoţii, hoţii” şi ”PSD, ciuma roşie”.

Totodată, manifestanţii cer organizarea de alegeri anticipate, susţinând că actualul Parlament nu-i mai reprezintă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.