Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cathedral Plaza, din nou în atenția Departamentului de Stat al SUA

sua

În timp ce autoritățile din Primăria Capitalei și reprezentanții Cathedral Plaza încearcă blocarea aplicării deciziilor judecătorești de dezmembrare a clădirii ilegale, Raportul Departamentului de Stat al SUA pe anul 2014 privind 'Libertatea religioasă' menționează refuzul aplicării deciziei privind demolarea turnului construit lângă Catedrala romano-catolică din București, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Iată ce reține raportul dat publicității în data de 14 octombrie 2015: 'Primarul din București a continuat să refuze aplicarea unei hotărâri judecătorești definitive din 2013 de a demola un turn de birouri construit ilegal lângă Catedrala romano-catolică. Potrivit hotărârii, turnul a fost considerat un risc pentru integritatea fizică a catedralei. În iunie Biserica Romano-Catolică a depus plângeri la CEDO și la Direcția Națională Anticorupție, acuzând funcționarii publici din subordinea primarului de corupție și obstrucționarea justiției. În luna iulie Biserica Romano-Catolică a trimis a 20-a scrisoare adresată Președintelui Băsescu, solicitând sprijinul pentru demolarea clădirii'.

Reamintim că Departamentul de Stat a urmărit neregulile proiectului Cathedral Plaza începând cu raportul din anul 2006, iar reprezentanții ambasadei SUA la București au afirmat foarte clar în legătură cu acest subiect: 'Respectarea legii și deciziile instanței reprezintă fundația democrației'”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.