Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catherine Deneuve îşi împrumută vocea unui personaj Marvel

google.com
catherine deneuve

Catherine Deneuve îşi împrumută vocea unui personaj Marvel

Catherine Deneuve, una dintre cele mai faimoase actriţe din cinematografia franceză, îşi împrumută vocea pentru cea de-a treia parte a seriei audio "Marvel's Wastelanders", o poveste cu eroi din universul de benzi desenate Marvel într-o lume post-apocaliptică, care va fi disponibilă abonaţilor Audible la 8 noiembrie, informează news.ro.

Însoţită de actriţa Stéfi Celma, cunoscută mai ales pentru rolul din serialul "Dix pour cent", Catherine Deneuve o va interpreta pe Helen Black, alias Black Widow.

Vedeta mărturiseşte că nu este o adeptă a universului Marvel. "Sincer, nu ştiam prea multe despre acest personaj", zâmbeşte ea. "Am văzut câteva secvenţe, dar nu am văzut niciodată un film întreg", continuă actriţa. Dar înregistrând acest podcast, "m-am distrat, (...) a existat o libertate acolo, până la urmă". "Este un pic deconcertant pentru o actriţă, pentru că stai aşa, în picioare, cu birouri şi acest text. Este foarte special. Fără o cameră de filmat, "eşti liber, există o anumită libertate, nu te concentrezi deloc în acelaşi mod", continuă ea.

În faţa unui microfon, trebuie să rămâi "foarte vioi", "ca să nu fie foarte evident, ca să sune ca şi cum ar fi prima dată". "Mai presus de toate, nu trebuie să lucrezi la vocea ta, pentru că ar fi artificial", a mărturisit ea. "Poţi să-ţi lucrezi vocea dacă faci teatru sau cânţi, dacă faci gimnastică cu corzile vocale. Dar (pentru un actor) chiar nu ar trebui să lucrezi la vocea ta, pentru că ar fi artificial", explică ea.

"Încă mai am vocea mea, nu s-a schimbat prea mult", spune actriţa: "Sunt mereu uimită că până şi străinii la telefon îmi recunosc imediat vocea", conchide ea.

Născută la 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific. În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”. În 2022, ea a primit Leul de Aur onorific la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.