Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți cetățeni ai Rusiei încă mai folosesc telefoane cu butoane

lenta.ru
telefon telefoane cu butoane

Ponderea abonaților ”Vîmpelkom” (brand al operatorului de telefonie ”Beeline”) care încă mai folosesc telefoanele cu butoane este de aproximativ 23%, informează cotidianul RBK, citând un raport statistic al companiei, scrie agenția Lenta.ru.

Potrivit studiului, cel mai des, astfel de dispozitive sunt utilizate de rușii cu vârste de peste 65 de ani, ponderea acestora fiind de 37% din numărul lor total, precum și de locuitori din regiuni. În special, în Krasnodar și Vladivostok, fiecare al patrulea locuitor deține un telefon cu butoane, iar la Moscova – fiecare al cincilea. Potrivit analiștilor, în Rusia, cei mai populari producători de telefoane cu butoane sunt iTel și Nokia.

Aceste date statistice sunt confirmate și de ”T2 RTK Holding” (brand Tele2). Reprezentanții companiei au estimat ponderea acestui tip de abonați la 20% din numărul total. Ei subliniază că cererea pentru modelele simple scade destul de lent, în pofida digitalizării de amploare a vieții sociale. ”Sunt cumpărate pentru copii; mai există o categorie de abonați (și nu sunt deloc întotdeauna persoane în vârstă), care au nevoie de telefon doar pentru apeluri și pentru care extrem de importantă este o baterie care ține mult”, a explicat operatorul.

La rândul său, ”MegaFon” susține că ponderea abonaților care dețin telefoane cu butoane este de numai 17% în Rusia și continuă să se reducă vertiginos. ”Cel mai des, asemenea dispozitive sunt folosite de clienții cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani”, a precizat compania.

În acest context, agenția Lenta.ru amintește de un caz special, când un crescător de animale din Tuva, pe numele său Aidaș Sarîglar, a petrecut șapte zile în taiga fără mâncare și a supraviețuit grație unui telefon cu butoane, a cărui baterie nu s-a descărcat, în pofida temperaturilor geroase. Bărbatul a plecat cu treburi în satul vecin Eerbek și nu a luat cu el decât telefonul, deși afara era un viscol puternic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.