Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți cetățeni străini s-au vaccinat în România? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

inquamFOTO
valeriu gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că de la începutul campaniei de vaccinare aproape 18.000 de cetățeni străini au fost vaccinați în România.

„Pfizer a primit autorizare de la Agenția Europeană a Medicamentului pentru variația de temperatură 2 grade cu stabilitate timp de 30 de zile, ceea ce înseamnă că nu mai aveam acea stabilitate de 5 zile care să crească riscul de irosire a dozelor, așa încât în momentul de față centrele de vaccinare vor avea o aprovizionare pentru mai multe zile, tocmai de aceea vom putea să asigurăm un număr mai mare de persoane care se prezintă la centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a amintit că orice persoană se poate se poate prezenta la centrele de vaccinare între orele 14.00 și 20.00, iar cei de peste 60 de ani se pot prezenta fără programare pentru vaccinare pe toată durata programului de lucru.

„În perioada 10-17 mai au fost vaccinate cu prima doză 329.073 de persoane. Sigur că am făcut o evaluare a numărului de persoane programate pentru prima doză, respectiv persoanele care au fost vaccinate fără programare. În același interval au fost vaccinate cu doza 1 fără programare 222.413 persoane, ceea ce înseamnă 67,58%. Acest lucru confirmă că oamenii își doresc să se vaccineze și se prezintă direct la centrele de vaccinare”, a mai spus Gheorghiță.

Acesta a anunțat și care este numărul cetățenilor străini vaccinați în România.

Este vorba de 17.855 de persoane, cetățeni din UE, Confederația Elvețiană și cetățeni din alte țări terțe care au drept de ședere legală pe teritoriul României, care au fost vaccinați de la începutul campaniei de vaccinare în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.