Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți mai suntem pro-România?

arhiva personala
Alexandru Petria

Țară de mâna a doua, aspirații și vise de mâna a doua. O ejaculare intelectuală a insignifiantului, a subiectelor cu miză redusă, acaparatoare ale atenției, dar care ne arată sărăcia. Și neputința, și orbirea, și disperarea, eventual.

Să zicem că mai avem un stat. Dar ce facem cu el? Până când ne batem joc de România? Până când și alții, hrăpăreți, o să se convingă că nu are rost să existe? O să ne oprim când auto-scârbirea de cetățenia noastră o să aibă marșul majorității, a unei mulțimi fără identitate, tarate?

Războiul din Ucraina a demonstrat celor care mai reușesc să adune 2+2 că ne aflăm într-o poziție greșită, interesele anglo-saxone nefiind și ale noatre. Aceștia sunt departe și nu plătesc utilitățile ca la noi, nu cumpără alimentele la prețuri aberante, nu o să-și transforme frigul, la iarnă, în a doua natură.

Este o axiomă că între state nu prea găsești prietenie, numai interese. Cu ce ne ajută administrația americană acum? Ne urcă sau ne distruge nivelul de trai? Dar cea engleză? În situații similare sunt și nemții, și italienii, și spaniolii, și francezii, toți europenii.

Dar groapa comună în care ne-am poziționat chiar nu ne scuză. Efectele rămân, ne adâncim în subdezvoltare. Față de ceilalți europeni, suntem tarați în plus- îi considerăm pe restul mai democrați, mai cu creierele strălucit funcționale, ceea ce e o stupiditate larg răspândită.

N-o să zic în încheiere să fim mândri că suntem români, ceea ce e rizibil. Ci că suntem într-o perioadă de cumpănă, când trebuie să ne vedem interesele, punct cu punct, prin ochii proprii, nu a nu știu cui. Tricoul e mai aproape de piele ca geaca, prezervativul în absența penisului e ca un câine care nu știe să latre.

un comentariu de Alexandru Petria, scriitor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.