Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câţi români mai oferă cadouri celor dragi de Crăciun

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de TNS CSOP (Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei) dat publicitatii marti, cadourile oferite de Craciun se vor îndrepta în primul rând catre persoanele dragi, din familie, în timp ce cazurile umanitare preocupa doar 1% din români.

7 din 10 români (69%) le vor oferi cadouri persoanelor dragi cu ocazia sarbatorilor de Craciun, 22% nu vor face acest gest iar în ceea ce priveste Craciunul, 46% dintre români îl considera o ocazie de a sta cu familia si 29% cred ca este o buna ocazie de a darui si primi cadouri.
Persoanele cu vârste cuprinse între 15 si 34 de ani, cele cu educatie ridicata si care locuiesc în mediul urban sunt cele mai darnice în perioada sarbatorilor, ele declarând într-o proportie semnificativ mai mare ca vor oferi daruri cu ocazia sarbatorilor de iarna.
Dulciurile, alimentele, bauturile alcoolice (54%), jucariile (49%) si articolele vestimentare (43%) sunt primele trei categorii de produse spre care îsi îndreapta atentia cei care vor oferi cadouri cu ocazia acestor sarbatori de iarna. Pe ultimele locuri se claseaza produsele de divertisment (filme/muzica/jocuri - 3%), electrocasnicele (6%) si bijuteriile (7%).
În ceea ce priveste simbolistica Craciunului, 9 din 10 români îl asociaza în primul rând cu Nasterea Domnului. O proportie semnificativa percepe Craciunul si ca pe o ocazie de a sta cu familia (46%) si, nu în ultimul rând, Craciunul este privit de 29% dintre români ca o buna ocazie de a darui si primi cadouri.
Pentru masa de Craciun din acest an, 56% dintre respondenti au declarat ca vor aloca un buget similar cu cel din 2013 iar 19% vor cheltui mai mult. Astfel, 55% dintre români vor cheltui pentru masa de Craciun maximum 300 de lei, 17% au un buget cuprins între 300 si 500 lei si doar 14% planuiesc sa cheltuie mai mult de 500 lei.
Sondajul a fost realizat în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie, la nivel national, în rândul populatiei de peste 15 ani din România, folosind un esantion de 1.017 persoane si are o marja de eroare de ?3%. AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.