Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți români sărbătoresc Paștele în acest week-end: Membru al Bisericii Evanghelice de confesiune augustană, Klaus Iohannis este așteptat la Înviere

Facebook
klaus iohannis papa francisc

Primii creștini români care sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos sunt membrii bisericilor Romano-catolică, Reformată, Unitariană, Evanghelică lutherană și Evanghelică de confesiune augustană. În total, conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, recepționate în urma recensământului populației din 2011, aproape 1.260.000 de români vor sărbători, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cea mai importantă zi a creștinătății.

Astfel, Biserica Romano-catolică, numără 870.774 de credincioși, potrivit cifrelor oficiale, ceea ce reprezintă 4,62% din totalul populației României. Printre ei se află și Carmen Iohannis. Biserica Reformată are 600.932 de membri, ceea ce înseamnă 3,19% din populație.

Cei 57.686 de creștini ai Bisericii Unitariene vor participa și ei la Înviere, procentul lor reprezentând 0,31% din totalul populației țării. Biserica Evanghelică lutherană numără 20.168 de membri, adică 0,11% din populația României, iar Biserica Evanghelică de confesiune augustană, al cărui membru dintre cei 5.399 de credincioși este și Klaus Iohannis, va organiza și ea ceremonii religioase de Înviere, cu un procent de 0,03% din totalul românilor.

În total, 8,24% dintre români vor sărbători, cu restricții, în acest week-end, Paștele. În noaptea de sâmbătă spre duminică, restricțiile de circulație sunt ridicate până la ora 02:00.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.