Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz atipic pe scena politică: Guvernul PNL susține o lege a lui Eugen Teodorovici, fost ministru PSD de Finanțe

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici zambet

Guvernul liberal condus de Ludovic Orban susține o inițiativă legislativă a fostului ministru PSD de Finanțe, Eugen Teodorovici. Este o situație atipică, fiind rare situațiile când o guvernare acceptă să susțină proiecte inițiate de reprezentanți ai opoziției.

În septembrie 2019, când PSD era la guvernare și senatorul Eugen Teodorovici era ministru al Finanțelor, acesta înregistrează în Senat un proiect de lege care pune ANAF-ul teritorial și structurile de control ale Finanțelor centrale să verifice exactitatea datelor și a informațiilor pe baza cărora se calculează redevențele miniere și petroliere. Scopul proiectului este ca statul să se asigure că nu pierde bani la buget. Proiectul a trecut de Senat, unde PSD are majoritate singur și acum se află în procedură la Camera Deputaților. Guvernul Ludovic Orban a trimis un punct de vedere favorabil.

Guvernul susţine adoptarea acestei iniţiative legislative”, afirmă Executivul PNL.

Punctul de vedere al Guvernului este:

Prin inițiativa legislativă se propune reglementarea unor măsuri în domeniul competenței de control a Ministerului Finanțelor Publice și modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, se propune ca Ministerul Finanțelor Publice să aibă posibilitatea să angreneze structura proprie de inspecție economică-financiară, precum și structurile teritoriale de inspecție economico-financiară din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru efectuarea:

- controlului modului de respectare a fundamentării, declarării și achitării contribuțiilor trimestriale prevăzute la art1 . 1 și la art. 12 din Ordonanța de urgență Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, cu modificările și completările ulterioare;

- verificarea exactității datelor și a informațiilor pe baza cărora se calculează taxa pentru activitatea minieră și redevențele miniere prevăzute de Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările și completările ulterioare, precum și redevențele petroliere prevăzute de Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Prin instituirea acestor măsuri se urmărește creșterea capacității de control și mobilizare a sumelor cuvenite bugetului general consolidat al statului, cu consecința obținerii de venituri bugetare suplimentare.

Guvernul susţine adoptarea acestei iniţiative legislative

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.