Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz de corupție în Ucraina: vameșii ucraineni cereau șpagă inclusiv pentru generatoarele livrate populației

www.cmawebline.org
corruption coruptie

La vama Odesa din Ucraina, angajații au stabilit un sistem amplu de extorcare și au cerut mită de la toți cei care transportau mărfuri peste graniță, inclusiv pentru importul de bunuri care au fost scutite de impozitare în timpul războiului, a precizat Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei (SBI), scrie presa ucraineană.

SBI a precizat că, în timpul percheziției clădirii administrative a punctului vamal, au găsit depozite de bani ale vameșilor, care în doar câteva ore de tură au reușit să „câștige” peste 65 de mii de grivne. "Banii erau ascunși sub panouri, în echipamente informatice, încălzitoare, deșeuri de hârtie și chiar în toaletă", a spus biroul.

În timpul perchezițiilor a fost reținut un inspector al vămii din Odesa, care a cerut o „taxă" de la importator pentru importul neîngrădit de generatoare și aparate electrice în Ucraina, transmite publicația ZN.UA.

Anchetatorii spun că vameșul a luat bani pentru a nu face probleme artificiale în transportul generatoarelor, în ciuda faptului că acum există condiții preferențiale pentru transportul acestora. El a estimat astfel de "servicii" la 50% din valoarea plăților vamale oficiale. În scurtul timp al anchetei, el a primit mită în valoare de câteva mii de dolari americani. Inspectorul a fost reținut în cele din urmă. Dacă o să fie dovedit vinovat în instanță, funcționarul riscă până la 10 ani de închisoare cu confiscarea bunurilor.

SBI a adăugat că ancheta este încă în curs de desfășurare, deoarece se stabilește întreaga gamă de persoane implicate în acest sistem și în alte scheme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.