Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz dramatic într-o instituție a statului! Tânără dusă la spital cu arsuri, Ministrul Familiei a cerut anchetă

ambulance.nsw.gov.au
ambulanta urgente

Caz dramatic într-o instituție a statului! Tânără dusă la spital cu arsuri, Ministrul Familiei a cerut anchetă

Ministrul Familiei Natalia Intotero a cerut autorităților o anchetă la un centru de plasament după ce o tânără de 19 ani, instituționalizată, a fost dusă la spital cu arsuri pe corp, anunță Mediafax.

Ministrul Familiei Natalia Intotero susține că a aflat despre acest caz de la un ONG

„Condamn cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați. Este șocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituționalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe față, gât și spate”, a scris pe Facebook Natalia Intotero.

Ea povestește că a vizitat-o pe tânără la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unde a constatat că starea ei de sănătate fusese grav afectată. Ministrul spune că a fost și la centrul de la Brădet, alături de prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, unde a avut discuții atât cu angajații, cât și cu tinerii instituționalizați.

„I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituțiilor abilitate. Adevărul trebuie să iasă la iveală și vinovații să plătească! De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgență corpul de control al instituției la fața locului”, mai transmite ministrul Familiei.

Natalia Intotero spune că este indignată că, în România anului 2023, există „atâta lipsă de umanitate față de acești copii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.