Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz horror la Ploiești: persoane cu handicap au fost forțate să practice videochat-ul

Pinterest
videochat

La data de 10.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap și necesitând monitorizare şi tratament de specialitate), au recrutat-o și adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activități de videochat.

Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre inculpați, a fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice și fizice, să desfășoare activitățile, strict în folosul inculpaților, care pentru a crește perioada de expunere în mediul online, i-au oferit spre consum produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate.

De asemenea, în același interval de timp, inculpații au determinat o altă persoană vătămată, să practice același tip de activități, în scopul de a obține beneficii financiare importante.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Prahova, la locuința inculpaților, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

În cursul zilei de 11 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai transmite DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.