Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz incredibil într-un liceu: O profesoară de istorie și filosofie a lipsit de la școală 20 de ani din 24

ansa
liceu Chioggia

O profesoară de istorie și filosofie la un liceu din Veneția a lipsit de la școală în total 20 din cei 24 de ani de serviciu. A ajuns în vizorul unei inspecții ministeriale care i-a definit metodele de predare ca fiind "incompatibile”. Acum, Curtea de Casație a confirmat concedierea ei.

Dintr-un total de 24 de ani de serviciu, ea a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a istoriei și filozofiei într-un liceu. Chiar și în cei 4 luni, elevii s-au plâns de "nepregătirea" ei, de "hazardul" în atribuirea notelor, pentru faptul că se prezenta fără manuale și pentru alte atitudini total neprofesionale, comportament pe care chiar și o inspecție ministerială l-a definit ca fiind "incompatibil cu predarea".

În timpul inspecției Ministerului Educației, solicitată de directorul liceului din Chioggia, provincia Veneția, unde profesoara - beneficiară a unui contract anual pentru că era soția unui ofițer al Gărzii de de Finanțe - lucra, a reieșit că aceasta era neatentă "față de elevi", deoarece era preocupată de "folosea continu telefonul".

Prin urmare, Curtea de Casație a confirmat concedierea, așa cum a stabilit deja Curtea de Apel din Veneția în 2021.

În schimb, scrie presa italiană, în primă instanță, în 2018, Curtea refuzase concedierea ei, considerând că, în ciuda "dezorganizării” profesoarei, controlul ministerului, de trei zile, a fost o perioadă "prea scurtă" pentru a certifica cazul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.