Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz incredibil la o agenție de turism din București - O contabilă a furat 2,6 milioane de lei timp de 10 ani

perchezitii

O femeie de 50 de ani, contabilă la o agenție de turism a fost pusă sub control judiciar pentru că și-ar fi însușit aproximativ 2.600.000 de lei, prin întocmirea unor ordine de plată către diverși furnizori ai societății și înlocuirea contului IBAN al acestora cu IBAN-ul personal.

„La data de 14 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, prejudiciul fiind de peste 2.600.000 de lei. În fapt, în perioada 2013 - 2023, o femeie, în vârstă de 50 de ani, în calitate de contabil al unei agenții de turism care presta servicii pe plan intern și internațional, și-ar fi însușit aproximativ 2.600.000 de lei, prin întocmirea unor ordine de plată către diverși furnizori ai societății și înlocuirea contului IBAN al acestora, cu un cont IBAN personal”, transmite Poliția Capitalei.

Totodată, în perioada iunie - iulie 2023, femeia ar fi falsificat mai multe acte contabile dintr-un sistem informatic, prin modificarea fără drept de date informatice, rezultând, astfel, date nereale, pe care aceasta le-ar fi utilizat, în vederea producerii de consecințe juridice, respectiv ascunderea faptului că și-ar fi însușit respectiva sumă.

Mii de tranzacții din banii furați

„Din cercetări, s-a mai stabilit că în contul de debitare al bănuitei există 1.768 de retrageri de numerar, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei. De asemenea, ar fi fost efectuate tranzacții la diverși comercianți, în valoare de peste 1.200.000 de lei și ar fi fost redirecționați în alte conturi bancare aproximativ 400.000 de lei, conturi aparținând soțului și fiului bănuitei sau aparținând unor titulari diverși. În vederea administrării materialului probator, la data de 14 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe documente relevante în cauză”, potrivit comunicatului.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar, ulterior, față de aceasta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparținând bănuitei, evaluat la aproximativ 1.000.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.