Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz incredibil: Secretar de comună, cel mai important om dintr-un municipiu

primar

Un caz de-a dreptul incredibil în administraţia locală a ajuns la o rezolvare parţială, după câteva luni de haos. Secretarul comunei Frătăuţii Noi din judeţul Suceava a devenit secretarul interimar al municipiului Rădăuţi. Cum oraşul nu are nici primar, nici consiliu local, de semnătura noului secretar interimar depind salariile şi proiectele Primăriei Municipiului Rădăuţi.

Mandatul primarului ales al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este suspendat din septembrie 2014 până la încetarea măsurii arestării preventive, iar Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă.

De la suspendarea lui Olărean din funcţie, după arestarea sa, până la dizolvarea Consiliului Local, funcţia de primar a fost asigurată de viceprimar. Odată cu dizolvarea CL Rădăuţi, consilierii locali, inclusiv viceprimarul cu atribuţii de primar, au pierdut mandatele.

Tribunalul Suceava a decis, pe 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a CL Rădăuţi şi a admis astfel cererea formulată de Prefectura Suceava de dizolvare a CL, care nu s-a întrunit două luni consecutiv în şedinţă, deşi a fost convocat conform prevederilor legale.

Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul, menţinând, în 31 martie, decizia Tribunalului Suceava, iar CL Rădăuţi a fost dizolvat de drept.

Vineri, 29 mai, Guvernul a emis Ordonanţa de urgenţă nr. 14 pentru completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi pentru modificarea art.39 alin. 72 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale. În baza acestei ordonanţe. prefectul judeţului Suceava a numit prin ordin o persoană care să exercite atribuţiile de secretar al municipiului Rădăuţi, până la ocuparea postului prin concurs în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Noul secretar este Marinică Sofroni, secretar al primăriei Frătăuţii Noi. Numirea acestuia deblochează salariile celor aproximativ 200 de angajaţi ai primăriei, dar şi proiectele oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.