Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz inedit în Italia - Un preot a cerut să fie suspendat pe motiv că este îndrăgostit

facebook.com
preot catolic popa

Un preot de la eparhia din Todi, în centrul Italiei, i-a solicitat superiorului său, la sfârşitul slujbei, să-i permită să-şi atârne sutana în cui pe motiv că este îndrăgostit, relatează marţi AFP, potrivit Agerpres.

''Inima mea este îndrăgostită, chiar dacă nu am avut niciodată posibilitatea de a încălca promisiunile făcute. Vreau să încerc să trăiesc această dragoste'', i-a declarat Riccardo Ceccobelli superiorului său, episcopul Gualtiero Sigismondi, potrivit unui comunicat al eparhiei.

Preotul, despre care cotidianele naţionale au relatat marţi, a fost suspendat şi au fost demarate formalităţile pentru a se putea întoarce la statutul de laic, potrivit aceleiaşi surse.

''Toată recunoştinţa mea faţă de don Riccardo pentru serviciul îndeplinit până în prezent. Şi, înainte de toate, îi doresc sincer ca această alegere, făcută în deplină libertate după cum mi-a spus el însuşi, să-i asigure pacea şi serenitatea'', a declarat episcopul Sigismondi.

Preotul a dat asigurări că alegerea pe care a făcut-o a fost dificilă deoarece iubeşte şi respectă Biserica.

''Nu pot continua să fiu consecvent, transparent şi corect cu ea (Biserica, n.a.), aşa cum am fost întotdeauna până acum'', a explicat el, citat în comunicat.

Aceste ''mărturisiri'' au fost rostite în faţa enoriaşilor şi în prezenţa episcopului la liturghia de duminică.

Potrivit Corriere della Sera, ''toată lumea era la curent" în această mică localitate din apropiere de Perugia, ''informaţiile circulau, don Riccardo fusese văzut cu o femeie''.

Nici media, nici comunicatul eparhiei nu menţionează informaţii cu privire la identitatea femeii pentru care Riccardo Ceccobelli a renunţat la haina preoţească, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.