Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz scandalos în Republica Moldova: violonista Alexandra Conunova a rămas fără instrument

Alexandra Conunova a rămas fără instrument după o situație încâlcită. Artista, cunoscută la nivel mondial, nu mai are vioara care a consacrat-o din cauza unui procuror.

Acesta a semnat un ordin de sechestru în urmă cu mai bine de o lună, ordin care e în vigoare și acum.

„Sunt îngrijorată enorm, în acest răstimp nu numai că am pierdut concerte, a trebuit să-mi schimb orarul , să-mi neglijez copilul meu, să închiriez o altă vioară, să debutez în ţări ca Spania şi Ungaria cu un instrument care nu corespunde cerinţelor şi la care am avut nevoie să mă adaptez, nemaivorbind deja de starea mea psihologică şi sănătatea mea mintală. Sunt demoralizată şi dezamăgită pentru că mă simt hărţuită de propria-mi ţară, a cărei faimă o duc în toată lumea de mai bine de 20 de ani. Îmi este ştirbită imaginea, îmi sunt compromise numele şi activitatea profesională, îmi sunt aduse prejudicii morale şi materiale!”, a spus artista.

Vameşii au declarat că ar fi vorba de o vioară Stradivari. Ulterior au menţionat că vioara a fost creată de lutierul Giovanni Battista Guadagnini, iar actul de expertiză indică o valoare de peste două milioane de euro. La vremea respectivă ministrul Culturii, Sergiu Prodan a declarat că e vorba de o confuzie şi de exces de zel şi a promis că situaţia va fi rezolvată rapid. Alexandra Conunova lucrează cu mai multe case de muzică de prestigiu şi cântă la această vioară cunoscută sub numele de „Ida Levin”, care i-a fost împrumutată în semn de respect și apreciere pentru talentul său, de maestrul Cedric Berger din Elveția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.