Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz scandalos: Primarie executata silit pentru o investitie uriasa NEFUNCTIONALA

executat

Un caz absolut scandalos a fost dezvaluit de primarul municipiului Campulung Moldovenesc. Mihaita Negura sustine ca primaria condusa de el este executata silit pentru un credit garantat de Guvern in vederea realizarii unei centrale termice de cogenerare. Problema este ca centrala a fost construita insa este nefunctionala si primarul spune ca nu va functiona niciodata.

Alt aspect revoltator este ca desi creditul a fost contractat de CJ Suceava impreuna cu alte 61 de localitati, doar primaria Campulung Moldovenesc este executata silit.

Pentru realizarea programului "Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava" s-a contractat un împrumut în valoare de 86,3 milioane de euro de la Deutsche Bank London. Din valoarea împrumutului, pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost alocată suma de 13.469.130 de euro cu o perioadă de rambursare 20 de ani şi o perioada de graţie de 5 ani de la ultima tragere.

Ratele de capital au fost plătite de Ministerul de Finanţe, care este şi garantul creditului, iar până în septembrie 2014 dobânzile aferente creditului şi penalităţile au fost plătite din bugetul local. In 5 decembrie 2014, insa, Serviciul Fiscal Municipal Câmpulung Moldovenesc a înştiinţat Primăria că a fost emis titlu executoriu pentru suma de 2.148.855 lei , întrucât a expirat scadenţă ratei de credit din septembrie 2014, iar în 23 martie 2015 municipiul a fost obligat să achite suma de 2.305.677,81 lei reprezentând debitul aferent fondului de risc şi accesoriilor aferente debitului, informeaza Mediafax.

"Primăria Câmpulung Moldovenesc este singura executată silit din cele 61 de primării. De ce doar Câmpulung Moldovenesc?", s-a întrebat Negură.

Tocmai de aceea primarii liberali din judet au decis sa inainteze un memoriu Consiliului Judetean Suceava, Ministerului de Finante si Parlamentului Romaniei. Primarul din Campulung Moldovenesc spera ca Minsiterul Finantelor sa preia creditul, altfel locuitorii din Câmpulung Moldovenesc au de plătit, timp de 15 ani, aproximativ 18 milioane de euro pentru o investiţie nefinalizată şi care nu va funcţiona niciodată, dar care va bloca dezvoltarea municipiului.

Primarul Mihaita Negura este disperat pentru ca nici macar echipamentele centralei nefunctionale si neviabile nu pot fi vandute. El a propus Consiliului Judeţean Suceava să aprobe vânzarea echipamentelor şi utilajelor aferente centralei termice, iar cu o parte din banii obţinuţi să fie achitat creditul, dar i s-a răspuns că bunurile ce fac parte din domeniul public nu pot fi vândute, iar reţelele de termoficare sunt incluse, prin lege, în cadrul bunurilor proprietate publică. Astfel echipamente noi, sigilate zac intr-o centrala termica care nu va functiona niciodata, fara a putea fi vandute.

Toate acestea in timp ce un municipiu este executat silit si pierde orice sansa de a se dezvolta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.