Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz șocant la Iași: Un individ a întrerupt electricitatea și a năvălit cu un cuțit în casa unei tinere, încercând să o violeze

Pixabay
viol agresiune sexuala

Caz șocant în comuna ieșeană Miroslava. În creierii nopții, fata a de 19 ani a sesizat că locuința nu mai este alimentată cu electricitate, astfel că a ieșit afară să vadă ce se întâmplă. În acel moment, individul care a oprit curentul electric a pătruns în locuința ei.

Agresorul, identificat ca fiind Florin Marian I., era înarmat cu un cuțit și a amenințat-o, încercând să o violeze. Tânăra a reușit să scape din mâinile lui, strigând după ajutor, iar atacatorul a fugit.

Procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, a declarat că pe data de 23.03.2024 s-a primit o sesizare privind tentativa de viol, iar în urma investigațiilor s-a constatat că Ionescu a comis infracțiunile de violare de domiciliu și tentativă de viol. După efectuarea cercetărilor, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui.

Tânăra era în casă cu bebelușul ei, în timp ce agresorul voia să o violeze

 

„În ce privește circumstanțele faptice, în esență, s-au reținut următoarele: la data de 23.03.2024, în jurul orei 00:35, când persoana vătămată a încheiat apelul telefonic cu concubinul acesteia, aflat în străinătate, și în timp ce o adormea pe fiica sa, a constatat faptul că s-a întrerupt curentul. Pentru a vedea ce s-a întâmplat, s-a uitat pe geamul locuinței pentru a vedea dacă este energie electrică în sat, moment în care a văzut că iluminatul stradal funcționează și a decis să iasă din locuință pentru a vedea dacă și alți vecini au aceeași problemă.

În momentul în care persoana vătămată a descuiat ușa de acces, inculpatul ar fi izbit-o la pământ și ar fi intrat în imobil fără permisiunea persoanei vătămate, iar în continuare, folosind un cuțit pe care i l-ar fi pus la nivelul gâtului, i-ar fi solicitat victimei să nu mai țipe, spunându-i că dorește să întrețină relații sexuale cu aceasta. Deși persoana vătămată s-a opus, inculpatul ar fi încercat să o dezbrace de pantaloni pe persoana vătămată, care s-a refugiat în camera copiilor, actul sexual prin constrângere rămânând în stadiu de tentativă și deoarece inculpatul a părăsit locuința persoanei vătămate”, a mai precizat procurorul.

Prin ordonanța din data de 23.03.2024, dispusă de organele de cercetare penală, s-a dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore, iar la data de 24.03.2024, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, citat de BZI.ro.

În timp ce femeia era în casă cu copilul ei, agresorul a încercat să o atace sexual. Aceasta a fost amenințată cu un cuțit, iar încercarea de viol a fost împiedicată de intervenția rapidă a victimei.

Ionescu a fost reținut și ulterior arestat pentru 30 de zile, conform unei decizii a Judecătoriei Iași. Autoritățile continuă investigațiile în acest caz, iar măsurile luate până în prezent reprezintă doar o etapă în procesul penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.