Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz UNIC în justiţia din România: Judecătorii trebuie să tranşeze un partaj matrimonial între două femei

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Magistrații Judecătoriei Piatra-Neamț trebuie să judece o cauză mai puțin obișnuită în România: un dosar care are ca obiect partajarea de bunuri comune și lichidarea regimului matrimonial, atât pârâta, cât și reclamanta fiind femei, transmite Mediafax.

Maria Gârbea și Valeria Ciolan sunt reclamant, respective pârât, într-un dosar înregistrat la Judecătoria Piatra Neamț, cu obiectul „partajul de bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”. În mod normal, un asemenea obiect presupune că părțile implicate în dosar au fost sau sunt căsătorite, ceeac e nu e cazul.

CITEȘTE ȘI: Planta care purifică ficatul şi scade colesterolul. Cum trebuie consumată

Reprezentanții Judecătoriei Piatra Neamț au declarat, vineri după-amiază, corespondentului MEDIAFAX, că situația este atipică.

" E o situație puțin atipică, dar vizează două persoane care au avut o relație de familie cu același bărbat, care ar fi decedat. În acest caz, a fost nevoie să ne încadrăm în câteva tipare generate de sistemul Ecris, acesta fiind și motivul pentru care dosarul a fost înregistrat cu acest obiect. În caz extrem, ne ducem la alte cauze, dar, aici, pentru că ne puteam încadra în proporție de 90% în situația X, ea așa a fost încadrată", a declarat magistratul Cătălin Mormoe, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Piatra Neamț și fostul șef al acestei instanțe.

Conform reprezentanților instanței, reclamanta este fosta soție a unui bărbat care a murit, iar cea de-a doua femeie este fiica bărbatului dintr-o altă căsnicie.

Sistemul Ecris, cel cu care se lucrează în instanțe, la repartizarea aleatorie a dosarelor, nu permite o altfel de încadrare, de aceea au și fost alese drept obiecte ”partajul de bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”.

Surse judiciare afirmă că, de fapt, prima femeie a dat-o în judecată pe cea de-a doua pentru lămurirea situației unei garsoniere, pe care bărbatul decedat i-ar fi lăsat-o fiicei lui.

CITEȘTE ȘI: Studiu cu rezultate surpriză: Copiii născuţi în această lună sunt mai inteligenţi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.