Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Demonstrație de forță a cazacilor: promit că răzbună moartea fetei lui Dughin și lansează mai multe rachete

razbunare daria dughin cazaci

Cazacii care luptă pentru Rusia „vor onora” memoria fetei lui Alexandr Dughin, Daria Dughin, iar pe parcursul nopții vor „felicita” Forțele Armate ale Ucrainei cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, transmit canalele rusești de propagandă.

Cazacii au realizat și un video în care un soldat rostește acest mesaj, iar în spatele său sunt trase mai multe rachete.

Nu este clar unde și când a fost realizată filmarea.

Ucrainenii marchează miercuri 31 de ani de când s-au eliberat de Uniunea Sovietică, în ceea ce va fi cu siguranță o zi de sfidare a războiului de șase luni al Kremlinului pentru a supune din nou țara, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Ziua Independenței Ucrainei cade la aniversarea a șase luni de la invazia Rusiei din 24 februarie și va fi marcată sub amenințarea atacurilor de pe uscat, din aer și de pe mare. Adunările publice sunt interzise în capitala Kiev.

În semn de sfidare, guvernul a așezat în centrul Kievului carcasele tancurilor și vehiculelor blindate rusești arse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat marți cu privire la posibilitatea unor „provocări rusești respingătoare”, iar autoritățile au îndemnat populația să ia în serios avertismentele de raid aerian.

„Luptăm împotriva celei mai teribile amenințări la adresa statalității noastre și, de asemenea, într-un moment în care am atins cel mai mare nivel de unitate națională”, a declarat Zelenski.

Tot marți, el le-a spus reprezentanților a aproximativ 60 de state și organizații internaționale care au participat la un summit virtual privind Crimeea că Kievul va alunga forțele rusești din peninsulă prin orice mijloace necesare, fără a se consulta în prealabil cu alte țări.

Războiul a ucis mii de civili, a forțat peste o treime din cei 41 de milioane de locuitori ai Ucrainei să își părăsească locuințele, a lăsat orașele în ruine și a zguduit piețele globale. Este în mare parte în impas, fără nicio perspectivă imediată de negocieri de pace.

Pe lângă Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, Rusia și-a extins controlul asupra unor zone din sud, inclusiv pe coastele Mării Negre și ale Mării Azov, precum și asupra unor bucăți din estul regiunii Donbas, care cuprinde provinciile Luhansk și Donețk.

Forțele armate ucrainene au declarat că aproape 9.000 de militari au fost uciși în război până în prezent.

Rusia nu și-a făcut publice pierderile, dar serviciile de informații americane estimează 15.000 de morți în ceea ce Moscova numește o „operațiune militară special” de „denazificare” a Ucrainei. Kievul spune că invazia este un act neprovocat de agresiune imperială.

Ucraina s-a desprins de Uniunea Sovietică în august 1991, iar o majoritate covârșitoare a ucrainenilor a votat la referendum pentru declararea independenței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.