Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazanciuc: Justiția nu se face în Parlament

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atentia, duminică, de Ziua Justiţiei, că 'Justiţia nu se face în Parlament, nu se face la televizor, în dezbateri publice de către oameni politici', ci doar in sala de judecata.

'Încă persistă în spaţiul public prea multe discuţii pe tema justiţiei, discuţii în care din păcate se implică şi anumiţi magistraţi. Se exprimă cu prea mare uşurinţă cu privire la cauze aflate pe rol. Sunt prea multe dosare discutate în spaţiul public. Justiţia nu se face în Parlament, nu se face la televizor, în dezbateri publice de către oameni politici, se face doar în sala de judecată de către un magistrat. Consumăm prea multă energie, prea multe resurse în dezbateri false, pe teme fără nicio finalitate benefică cetăţeanului, şi aş vrea să ne concentrăm pentru a găsi rezolvări la adevăratele probleme', a declarat Cazanciuc.

El a explicat că 'justiţia este un mecanism viu care are, prin lege, pârghii interne de control şi verificare, instituţii independente care au atribuţii în a verifica activitatea judecătorilor şi procurorilor, la fel cum există căi de atac în instanţă'.

'Trebuie să lăsăm aceste instituţii să-şi îndeplinească atribuţiile şi să nu pronunţăm noi, cei din afară, sentinţe la adresa judecătorilor şi procurorilor, dar nici să nu punem etichete pe cei care sunt chemaţi să răspundă, la un moment dat în faţa legii, înainte ca ei să fie condamnaţi definitiv de o instanţă', a afirmat Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.