Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazanciuc: OUG pe alegerile anticipate va fi respinsă de Parlament sau CCR

interzis

Senatorul PSD Robert Cazanciuc susţine că ordonanţa privind alegerile anticipate va fi respinsă "mai devreme sau mai târziu" de Parlament sau de CCR, pentru că a fost emisă ''nelegal", motiv pentru care social-democraţii, în foarte scurt timp, vor propune un proiect pentru dublarea numărului de parlamentari în diaspora, scrie Agerpres.

"Proiectul de lege al PSD în curs de elaborare se referă strict la votul din diaspora. Dacă din dezbaterile parlamentare, pe OUG (n.r. - privind alegerile anticipate) or să rezulte câteva idei bune este foarte bine, ele trebuie prinse într-un proiect de lege şi nu într-o ordonanţă de urgenţă, fie ea şi o lege de aprobare a ordonanţei de urgenţă, pentru că, în opinia noastră, această ordonanţă de urgenţă, mai devreme sau mai târziu, va fi respinsă de Parlament sau de CCR. Şi atunci, pentru un proces clar, credem că este nevoie de un proiect de lege. Dacă sunt chestiuni tehnice pentru toată lumea clare, probabil va fi un vot unanim", a spus Cazanciuc, joi, la Parlament.

El susţine că acest proiect al PSD ar putea fi completat cu amendamente în cursul dezbaterilor din Parlament.

"PSD susţine un proiect parlamentar pentru diaspora şi vom depune, în foarte scurt timp, un proiect de lege. (...) Vom vedea dacă din dezbatere vor exista şi alte amendamente de interes. Un lucru este foarte clar - PSD susţine dublarea numărului de parlamentari şi va depune un proiect de lege pentru că această procedură este viciată. (...) OUG are foarte mari şanse să fie respinsă de Camera Deputaţilor. Proiect de lege dezbătut în Parlament în procedură de urgenţă dacă este cazul, nu prin OUG adoptată prin încălcarea Constituţiei. În momentul de faţă, decizia este de a include în proiect dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora. Această OUG vine cu un viciu de fond de la început: a fost emisă nelegal, cu încălcarea oricăror reguli. De aceea, PSD a propus un proiect curat, cu un traseu parlamentar foarte clar. (...) Dacă la elaborarea actului normativ vom decide că lucrurile nu sunt clare, şi această dispoziţie, cu votul în trei zile, va fi inclusă", a mai spus Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.