Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unire pe cale parlamentară - Cazanciuc propune modificarea Constituției ca aceeași persoană să poată fi parlamentar și în România și în R. Moldova

Radio Chișinău
Moldova Romania

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus, ca temă de reflecţie, în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, ca alegerea parlamentarilor în cele două ţări să nu fie incompatibilă.

"Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecţie pentru momentul unei revizuiri constituţionale în România sau Republica Moldova - alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi, evident, viceversa! Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Ţara Românească, între senatori de la Bucureşti şi fraţii omologi de peste Prut", a scris Cazanciuc, vineri, pe Facebook.

Delegaţi ai Comisiilor juridice din Senatul României şi din Republica Moldova au dezbătut, vineri, la Piteşti, aspecte legate de Justiţie, ca serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiţiei, de educaţia juridică în şcoli, precum şi despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două ţări.

Reuniunea comisiilor, care se desfăşoară în perioada 19 - 22 ianuarie la Piteşti, judeţul Argeş, se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova al parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.