Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul accidentului elicopterului Super Puma din 2016, soldat cu moartea a 13 persoane, a fost clasat de procurorii norvegieni

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
elicopter rus

Parchetul norvegian nu va angaja urmăriri judiciare în urma accidentului unui elicopter Super Puma soldat cu moartea a 13 persoane în apropiere de Bergen (vestul Norvegiei) în 2016, a anunţat marţi poliţia norvegiană, citată de France Presse preluată de Agerpres.

"Procurorul regional a clasat cazul (...) din lipsă de probe", a declarat poliţia într-un comunicat.

La 29 aprilie 2016, un Super Puma al serviciilor petroliere, care se întorcea de la o platformă petrolieră din Marea Nordului, s-a prăbuşit pe Insula Turoey şi cei treisprezece ocupanţi (11 norvegieni, un britanic şi un italian) ai aparatului au murit.

Organismul norvegian de investigare în cazul accidentelor (AIBN) a stabilit că a fost o defecţiune tehnică la cutia de transmisie principală şi a apreciat că accidentul nu a putut fi anticipat.

În urma acestui accident, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) a decis menţinerea la sol a elicopterelor Super Puma, calul de bătaie al industriei petroliere, timp de mai multe luni, afectând activitatea comercială a constructorului, Airbus Helicopters.

"Poliţia a investigat de asemenea situaţia financiară a companiei şi nu a găsit nicio legătură cu o lipsă de întreţinere tehnică", se precizează în comunicat, făcând referire la transportatorul ce opera aparatul, filiala norvegiană a companiei canadiene CHC.

"Niciun individ sau companie nu a avut statutul de suspect şi nici nu a fost pus sub acuzare în timpul anchetei în acest caz", a mai subliniat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.