Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul care a lovit puternic PNL în campanie, tranșat definitiv: Inginerul de la Apele Române forțat să-și dea demisia a fost repus în funcție de instanță

ovidiu ianculescu

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis repunerea în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a inginerului Ovidiu Ianculescu, subiectul unui material Recorder, în care a relatat că a fost forțat să-și dea demisia, pentru că postul fusese promis pe criterii politice. Decizia este definitivă.

În noiembrie 2020, Recorder a publicat o investigație despre cum a fost forțat să-și dea demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș inginerul Ovidiu Ianculescu, cel care ocupase postul prin concurs. El a dezvăluit atunci că liberalul Ervin Molnar, pus șef la Apele Române pe vremea Guvernului Orban, a început să-și numească oamenii de casă în posturi-cheie. Astfel, a fost și el înlocuit.

Acum, Curtea de Apel Târgu Mureș a decis ca inginerul Ovidiu Ianculescu să fie repus în funcția de director al SGA Mureș.

„Admite apelul declarat de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian (cu dom.) împotriva sentinţei civile nr. 109 din 01.02.2021 pronunţată de Tribunalul Mureş. Schimbă hotărârea atacată în sensul că: Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian în contradictoriu cu pârâta Administraţia Naţională Apele Române-Administraţia Bazinală de Apă Mureş (cu sediul). Anulează Decizia nr. 132 din 10.02.2020 emisă de pârâtă precum şi Actul adiţional nr. 3465/AB/ din 10.02.2020 la contractul individual de muncă nr. 3081 din 10.01.2011. Dispune restabilirea situaţiei anterioare emiterii deciziei şi actului adiţional, în sensul repunerii reclamantului în funcţia de director SGA Mureş. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 5.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, la fond şi în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 03.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”, se precizează pe portalul instanțelor de judecată.

Săptămâna trecută, Ovidiu Ianculescu a câștigat un alt proces împotriva Apelor Române.

După ce cazul său a zguduit instituția, Ianculescu a fost mutat de la Mureș la Baia Mare. Cum a considerat că decizia este una ilegală, Ovidiu Ianculescu s-a adresat instanței.

Marțea trecută, inginerul a câștigat procesul, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Târgu Mureș, iar ABA Mureș trebuie să-i achite 10.000 de lei ca daune morale și 3.950 de lei cheltuieli de judecată, transmite bugetul.ro.

„"Adevărul iese la suprafață, ca untdelemnul deasupra apei" Încep prin a le mulțumi doamnelor avocat: Greu Ancuta-Bianca și Boilă Lacrima și completului de judecători de la Curtea de Apel. Este fantastic ceea ce s-a întâmplat! Când am plecat la drumul acesta nu mă gândeam că voi avea și sorți de izbândă! O spun încă o dată: NU FUNCȚIA era importantă pt mine, ci confirmarea abuzului pe care l-am trăit și pe care am încercat să îl aduc la lumină cu dovezile pe care le-am avut! Nu sunt un sfânt, voi greși cu singuranță în activitatea mea, dar cu siguranță am să mă străduiesc să îmi fac treaba cât de bine pot! În concluzie, chiar dacă suntem un popor terfelit, aparent fără speranță, IATĂ că EXISTĂ SPERANȚĂ! Doamne ajută tuturor!”, scrie inginerul, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.