Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul care a stârnit un scandal uriaş în justiţie, motiv de laudă pentru DNA: Condamnarea avocatului Robert Roşu, trecută la realizări

Sigla DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat, joi, că în luna decembrie a anului trecut au fost condamnaţi definitiv 42 de inculpaţi în dosare de corupţie. Printre condamnări este menţionată şi cea a avocatului Robert Roşu, care a stârnit proteste din partea avocaţilor.

"În luna decembrie 2020, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA au fost condamnaţi 42 de inculpaţi prin 16 de hotărâri judecătoreşti definitive, iar între cei condamnaţi definitiv figurează şi persoane trimise în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale 'Ferma Băneasa şi pădurea Snagov'", se arată într-un comunicat de presă al DNA. Potrivit sursei citate, pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 42 de inculpaţi variază între 7 ani închisoare şi 15.000 lei amendă penală.

Potrivit DNA, avocatul Robert Roșu „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”. Avocatul Robert Roșu a fost achitat la Curtea de Apel Brașov și la ÎCCJ a primit 5 ani cu executare pentru 4 infracțiuni.

De cealaltă parte, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) este de părere că decizia este inacceptabilă: „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”. UNBR a anunțat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în acest dosar. „Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.