Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Eriksen - Preşedintele federaţiei daneze de fotbal cere UEFA să modifice regulile referitoare la reprogramarea meciurilor

eriksen

Preşedintele federaţiei daneze de fotbal a cerut miercuri UEFA să modifice regulile referitoare la reprogramarea meciurilor, criticând felul în care partida Danemarca - Finlanda, de la EURO 2020, s-a reluat în ciuda stopului cardiac suferit de mijlocaşul danez Christian Eriksen, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"A fost o decizie greşită şi complet inacceptabilă ca jucătorii să fie nevoiţi să intre pe teren la atât de puţin timp după această experienţă oribilă", a declarat Jesper Moller într-un comunicat al federaţiei, asociindu-se criticilor aduse de jucători şi de selecţionerul danez după înfrângerea cu Finlanda (0-1).

"Jucătorii şi antrenorii nu ar trebui să fie puşi în această situaţie fiindcă aceasta nu este şi nu ar trebui să fie decizia lor", a adăugat Moller.

UEFA, care a afirmat marţi că "a tratat acest caz cu cel mai mare respect faţă de situaţia sensibilă şi de jucători", i-a lăsat pe jucători să aleagă dacă vor încheia meciul sâmbătă seară sau îl vor continua duminică la prânz, însă a dezminţit că ar fi ameninţat cu o înfrângere la masa verde în caz de refuz.

Conform statutului său, "dacă un meci nu poate fi disputat sau nu poate fi decât parţial, meciul în întregime sau perioada rămasă din el se dispută, în principiu, ziua următoare".

Statutul prevede de asemenea un repaos de cel puţin 48 de ore între meciuri.

Potrivit preşedintelui federaţiei daneze, care s-a declarat gata să facă o propunere UEFA, "trebuie să ne gândim la o modificare a regulilor pentru a nu mai fi niciodată în această situaţie".

Christian Eriksen a anunţat că se simte ''bine, în ciuda circumstanţelor", într-un mesaj postat marţi pe contul său de Instagram, în care i-a îndemnat totodată pe colegii săi să "joace pentru toată Danemarca" în meciurile următoare de la EURO 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.