Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul evreilor ultraconservatori: Israelul impune greu restricțiile în pandemie

timesofisrael.com
israel evrei

Peste un milion de persoane din populaţia de nouă milioane a Israelului fac parte din comunitatea ultraconservatorilor. Majoritatea nu au acces la internet şi televiziune, din motive ideologice, ceea ce îngreunează respectarea măsurilor impuse de autorităţi pentru evitarea răspândirii coronavirusului, precum interdicția adunării în grupuri mai mari de zece persoane.

Autoritățile sunt îngrijorate că în comunitățile de evrei ultraconservatori nu se respectă regulile și continuă întâlnirile, relatează DPA, scrie Agerpres. Poliţia a patrulat luni printr-un cartier al evreilor ultraconservatori din Ierusalim, Meah She'arim, a dat amenzi și a reținut 8 persoane. Poliţia a închis de asemenea sinagogile care nu respectă cerinţele Ministerului Sănătăţii. Sâmbătă, circa 400 de persoane au participat, încălcând interdicţia, la funeraliile unui rabin în suburbia ultraconservatoare aglomerată Bnei Brak din Tel Aviv. În Bnei Brak se înregistrează al doilea cel mai mare focar de infecţii din Israel, după Ierusalim.

În cartierele de ultraconservatori au fost puse postere prin care li se cere locuitorilor să respecte măsurile. Deşi unii rabini radicali au refuzat să facă acest lucru, mulţi rabini le-au cerut credincioşilor să rămână acasă şi să se roage pe balcoane, şi nu la sinagogă, invocând porunca din religia ebraică potrivit căreia "sfinţenia vieţii are întâietate".

Ministerul Sănătăţii a confirmat 4.347 de cazuri de coronavirus în Israel. 16 persoane au murit, iar 80 sunt în stare gravă. Aproape jumătate din cei 543 de pacienţi spitalizaţi cu coronavirus în Israel sunt ultraconservatori, au relatat televiziuni israeliene.

Vezi si: Intrăm în Scenariul 4. Ce urmează? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.