Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul judecătorului ucrainean fugar Nicolai Ceaus este oglinda politicii regionale

stiri.md
Nicolae Ceaus

Cazul judecătorului ucrainean fugar Nicolai Ceaus, care a fost răpit apoi de pe teritoriul Republicii Moldova, reflectă ca într-o picătură de apă tulbure, toate caracteristicile mlaștinii politice în fostele republici sovietice.

Este vorba despre lupta materialelor compromițătoare, răpirea participanților la actele de corupție, lupta dintre grupărilor politice, în care se manifestă în toată splendoarea sa "moralitatea" liberal-democrată.

Cu alte cuvinte, toate metodele și mijloacele sunt bune atunci când vine vorba de preluarea și păstrarea puterii.

În acest caz, este vorba despre lupta a cel puțin două grupuri politice: Zelensky și Poroșenko.

Această opinie a fost exprimată de către profesorul și diplomatul Victor Borșevici, comentând pentru eNews agitația în jurul judecătorului ucrainean fugar, Nicolai Ceaus, transmite Noi.md.

Potrivit lui, după ce a primit binecuvântarea, Zelenski a intrat în ofensivă: l-a coborât pe indestructibilul Avakov, a subordonat SBU și alte departamente, cu alte cuvinte, a început să ia în mâini pârghiile adevăratei puteri.

"Firește, băieții de la SBU, pentru a sta în scaunele lor șubrezite în perioada noului guvern, au decis să dea dovadă de zel. În acest caz, "săracul" Ceaus a căzut sub mâna fierbinte a oficialilor zeloși nu numai din SBU, ci și de la Ministerul de Externe al țării vecine.

Băieții au dat dovadă de o operativitate lăudabilă și l-au dus pe acest Ceaus acolo unde trebuia. Dar, din moment ce cazul a început să capete o rezonanță nedorită în mass-media, ei au decis să recurgă la un truc vechi. Aceasta consta în faptul că judecătorul corupt a apărut în mod miraculos doar în lenjerie intimă într-unul din satele din regiunea Vinnița.

Firește, sătenii plini de compasiune l-au hrănit pe bietul om și au anunțat despre apariția miraculoasă unde trebuie. Băieții viteji din SBU s-au grăbit să apară imediat și să ia cetățeanul Ucrainei sub protecție sigură", a spus Victor Borșevici.

"Ce rezultă din aceasta conform planului organizatorilor? În primul rând, nu poate fi vorba despre nicio confruntare politică, deoarece Ucraina urmărește cu încredere calea democrației și a progresului. În al doilea rând, nu poate fi vorba despre acțiuni comune ale SBU și Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei și, prin urmare, a ambasadei acestei țări în Moldova.

În al treilea rând, toate acestea sunt insinuări murdare ale "moscalilor" care s-au înrădăcinat în republica noastră. Și vor să semene dușmănie între președinții țărilor noastre. Slavă celui care crede!", a spus profesorul și diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.