Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul jurnalistului dispărut: Riadul încă nu cooperează în cadrul anchetei, susţine Turcia

Mevlut Cavusoglu

Arabia Saudită încă nu cooperează în ancheta privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la consulatul din Istanbul şi trebuie să le permită anchetatorilor turci să intre în clădire, a declarat sâmbătă ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu, transmite AFP.

''Încă nu am văzut cooperare pentru ca ancheta să se desfăşoare uşor şi pentru a se face lumină în acest caz. (Cooperarea) Este ceea ce am dori să vedem'', a spus Cavusoglu.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetăţeană turcă.

Autorităţile turce afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul susţine contrariul.

Potrivit cotidianului The Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video ce dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Joi, într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat dispariţia jurnalistului drept 'un precedent teribil' şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă. Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un anchetator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.