Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Skripal: Diplomaţia britanică acuză Moscova de dezinformare

news.sky.com
Serghei Skripal Iulia Skripal

Ambasada Marii Britanii la Moscova a acuzat vineri Rusia de dezinformare în cazul Skripal, după numele spionului rus care a fost otrăvit împreună cu fiica sa la Salisbury (sud-vestul Angliei), act ostil pe teritoriul Marii Britanii pentru care Londra acuză Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU), potrivit AFP.

Ambasadorul Laurie Bristow a invitat vineri diplomaţi străini pentru a detalia poziţia britanică în acest caz, aflat la originea unei crize fără precedent între Moscova şi Londra, care a agravat şi mai mult tensiunile între Rusia şi Occident.

'Din martie, au fost prezentate 37 de versiuni fictive despre ceea ce s-a întâmplat', a explicat Ambasada Marii Britanii pe contul său de Twitter după această întâlnire cu uşile închise, citând ca exemplu declaraţii făcute de purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova. 

Miercuri, ea a insinuat în cursul unei emisiuni televizate că Londra a difuzat imagini false destinate să arate sosirea în Marea Britanie a celor doi agenţi GRU suspectaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.

'Maria Zaharova a întrebat de ce imaginile de pe camerele de supraveghere indică aceeaşi oră. Aceste imagini provin de la două camere diferite, instalate pe două culoare diferite din zona de ieşire' de pe aeroportul londonez Gatwick, a explicat diplomatul britanic.

'Marea Britanie este preocupată de activităţile guvernului rus şi nu de poporul rus', subliniază ambasada în aceeaşi postare.

Vineri, Maria Zaharova a negat din nou în cursul conferinţei sale de presă săptămânale implicarea Rusiei în tentativa de asasinat, acuzând guvernul britanic că trăieşte într-un 'vid informaţional'.

Potrivit Londrei, atacul a fost comis de doi 'ofiţeri' ai GRU, identificaţi de către poliţia britanică drept cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume despre care poliţia bănuieşte că ar fi pseudonime. Cu toate acestea, cei doi fac obiectul unui mandat de arestare.

De la început, Regatul Unit acuză Moscova că se află la originea atacului, care a provocat o criză diplomatică gravă între Kremlin şi Occident.

Cei doi Skripal au supravieţuit otrăvirii, la fel şi poliţistul care s-a contaminat atunci când le-a venit în ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.