Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile impun restricții după ce un val de cazuri COVID a lovit puternic în Tibet

tibet

Regiunea Tibetului se confruntă cu un val de cazuri COVID, obligând autoritățile să impună noi restricții, potrivit Reuters, anunță mediafax.

Regiunea autonomă chineză Tibet, care a raportat foarte puțini pacienți infectați cu COVID timp de mai bine de doi ani, se confruntă cu un val de noi infecții, ceea ce a forțat-o să impună diverse restricții în cel de-al doilea oraș ca mărime.

Tibetul a raportat o singură infecție în ianuarie 2020, iar apoi a rămas fără cazuri timp de peste 900 de zile, acesta fiind cel mai bun record dintre regiunile și provinciile chineze în cadrul politicii chineze de „zero COVID".

Lhasa, capitala regională, a dezvăluit luni un pacient simptomatic și 17 cazuri asimptomatice. Ulterior, autoritățile au sigilat câteva clădiri.

Multe dintre cele 18 cazuri care au fost testate pozitiv duminică au intrat în Lhasa venint din orașul Shigatse la începutul acestei luni, a anunțat presa locală.

Shigatse, al doilea oraș ca mărime din Tibet, cu o populație de aproximativ 800.000 de locuitori, a impus trei zile de restricții, timp în care oamenilor le este interzis să intre sau să părăsească orașul, iar diverse locuri publice și evenimente de grup au fost suspendate, a anunțat luni presa de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.