Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazurile de COVID-19 în ţările vecine României. Vezi unde sunt cele mai multe infecții

aljazeera.com
coronavirus covid covid-19

Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns vineri dimineaţă la 618, în creştere cu şapte faţă de ziua anterioară, a anunţat celula guvernamentală de criză de la Sofia, informează novinite.com, potrivit Agerpres.

Până în prezent în Bulgaria au decedat 24 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2, vârsta medie a lor fiind de 65,2 ani.

În spitalele bulgare sunt internaţi 230 pacienţi cu COVID-19, dintre care 32 se află la terapie intensivă. Dintre noile cazuri consemnate în ultimele 24 de ore în Bulgaria, şase s-au înregistrat la Sofia. Un număr de 33 de medici, asistente sau ambulanţieri sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la Sofia (368), Plovdiv (33), Burgas (25), Varna (24) şi Blagoevgrad (18).

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 a ajuns vineri la 1.190, dintre care au fost 77 fatale.

Până în prezent, în Ungaria 112 de pacienţi s-au vindecat complet, iar 16.006 se află în carantină la domiciliu.

Citește și: Ministrul Sănătății spune de ce nu crește capacitatea de testare a românilor: 'Personalul medical de-abia se instruiește'

Pentru întrebări şi informaţii privind epidemia, guvernul ungar a creat liniile telefonice speciale + 36-80-277-455 şi + 36-80-277-456 şi adresa de e-mail koronavirus@bm.gov.hu.

Conform datelor oficiale, până joi seara în Republica Moldova au fost confirmate 1.289 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 29 fatale, conform Radio Chişinău.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat că până joi seara 50 de persoane s-au vindecat.

Potrivit unimedia.md, Comisia Europeană a decis să ofere asistenţă financiară Republicii Moldova în valoare de 87 milioane de euro pentru acoperirea necesităţilor imediate şi pentru depăşirea consecinţelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.

Banii provin din fonduri disponibile din alte programe de asistenţă europeană, ce vor fi redirecţionate pentru limitarea consecinţelor crizei. Noua asistenţă financiară se adaugă celor 140 milioane de euro alocate de Uniunea Europeană tuturor ţărilor din Parteneriatul Estic, prin programul regional de asistenţă.

În Serbia, numărul de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 era joi de 2867, potrivit site-ului de ştiri covid19.rs.

Laboratorul naţional al Institutului Torlak din Belgrad a testat până joi 12.347 de persoane eligibile (situate în zona de transmitere intensă a virusului şi prezenţa simptomelor de infectare a tractului respirator).

Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii ucrainean a anunţat joi că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 1.892. Un număr de 57 de pacienţi au decedat, iar 45 s-au vindecat, relatează ukrinform.net.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în regiunea Cernăuţi (302), municipiul Kiev (300) şi regiunile Ivano-Frankovsk (218) şi Ternopil (169). Nu sunt disponibile date despre situaţia COVID-19 în regiunile Crimeea, Doneţk şi Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.