Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea prin care a fost modificată componența Biroului Permanent

curtea constitutionala moldova ccm

Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională hotărârea din 3 decembrie 2020 a Parlamentului, prin care a fost modificată componența Biroului Permanent al Legislativului.

Potrivit agenției INFOTAG, componența organului de conducere al Parlamentului a fost modificată la 3 decembrie 2020 în legătură cu crearea majorității parlamentare formată din Partidul Socialiștilor și Partidul „ȘOR”.

Ulterior, noua majoritate parlamentară a redus reprezentarea Partidului Democrat în Biroul Permanent. Astfel, în locul unui reprezentant al PDM a fost numit Sergiu Sîrbu, membru al Platformei „Pentru Moldova”, care a fost ales și președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

Decizia Parlamentului a fost ulterior contestată de deputații Platformei „DA”, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu. Autorii sesizării spun că proiectul de rezoluție nu a fost inclus pe ordinea de zi, iar ședința a fost prezidată de către vice-președintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care potrivit regulamentului nu dispune de dreptul de a modifica ordinea de zi a ședinței, cu atât mai mult că deputații din majoritatea parlamentară nu au votat proiectul anume, dar o propunere de modificare a componenței Biroului Permanent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.