Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCI Covasna: 'Numărul firmelor, cifrele de afaceri şi profiturile acestora, în creştere'

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Numărul firmelor din judeţul Covasna, cifrele de afaceri şi profiturile acestora au crescut în 2018 faţă de 2017, relevă un studiu prezentat, miercuri, de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, anul trecut numărul firmelor din judeţ a ajuns la 4.918 de la 4.806 în anul precedent, cele mai multe desfăşurându-şi activitatea în domeniul comerţului, serviciilor şi industriei.

Cât priveşte cifra de afaceri, aceasta s-a majorat de la 6 milioane de lei la 6,4 milioane de lei în 2018, iar profiturile firmelor au crescut de la circa 484 de milioane de lei la peste 494 de milioane de lei.

Citește și: Semnal de alarmă cu privire la Ordonanța de Urgență a Guvernului! Cui i se blochează participarea la alegerile prezidențiale

O scădere s-a înregistrat însă la capitolul salariaţi, numărul acestora ajungând anul trecut la 28.354 faţă de 28.571 în anul anterior.

"Am primit datele de la Registrul Comerţului şi Ministerul de Finanţe şi am reuşit să centralizăm datele economice privind activitatea firmelor în anul precedent, adică în anul 2018. (...) În general, putem să spunem că avem o tendinţă de creştere a firmelor", a declarat preşedintele CCI Covasna, Edler Andras.

Acesta a punctat la capitolul realizări faptul că două domenii prioritare prevăzute în Planul de dezvoltare economică a judeţului, realizat de CCI Covasna împreună cu Consiliul Judeţean, turismul şi IT, au început să se ia avânt.

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

"În acel plan, valabil pe perioada 2014-2020, am identificat nişte domenii care ar putea ajuta judeţul să se dezvolte din punct de vedere economic, domenii cu potenţial. Un astfel de domeniu este turismul iar alt domeniu e cel al IT-ului. (...) Consiliul Judeţean s-a implicat foarte mult (...) iar aceste acţiuni au început să dea rezultate, pentru că în domeniul turismului cifra de afaceri a crescut cu 30% faţă de anul precedent, ceea ce este, zic eu, un lucru excepţional. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în domeniul cercetării-dezvoltării şi high-tech, unde este inclus şi IT-ul, unde anul trecut avem o creştere de aproape 26% faţă de anul precedent. Ne referim la creşterea cifrei de afaceri, dar această tendinţă se reflectă inclusiv în profit, pentru că în cercetare-dezvoltare-high-tech, avem o creştere a profitului de aproape 69%", a precizat Edler Andras.

Acesta a mai spus că firmele care au obţinut cele mai bune rezultate în cursul anului trecut vor fi premiate luna viitoare, în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Topului firmelor covăsnene, evenimentul urmând să se desfăşoare pe 10 octombrie, în sala Leonor Ballroom din Sfântu Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.