Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCINA Constanța se implică activ în susținerea învăţământului profesional dual

CCIR
gggg

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România (ANFPSDR), a organizat o conferința de presă cu ocazia semnării Protocolului de Colaborare dintre cele două instituții.

Semnarea acestui protocol este urmare a acordului dintre Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și ANFPSDR, care prevede înființarea a opt birouri regionale, în sprijinul promovării învățământului dual în mediul de afaceri.

Directorul general al CCINA Constanța, dl. Ion Dănuţ Jugănaru, a susținut că „nevoia de forţă de muncă este atât de acutizată, încât trebuie să ne gândim, pe termen mediu şi lung, la calificarea forţei de muncă autohtone. Nu putem rezolva problema deficitului forţei de muncă doar angajând muncitori calificaţi din alte tari. Unul dintre obiectivele prioritare ale CCINA Constanța este sprijinirea agenţilor economici  în această privinţă. Este nevoie de o mai mare conştientizare asupra a  ceea ce înseamnă învăţământul profesional  în sistem dual şi trebuie făcute eforturi mult mai susţinute, atât pentru asigurarea condiţiilor optime necesare dezvoltării acestui învăţământ, cât şi de a convinge elevii, dar, mai ales, pe părinţii lor că este o bună cale de urmat în viaţă. În alte ţări, acest sistem de învăţămânţ profesional dual există de foarte mulţi ani şi funcţionează cu succes”.

„Învăţământul dual este, de fapt, un parteneriat public – privat şi finalizarea studiilor în cadrul unei şcoli profesionale duale trebuie să asigure absolventului un loc de muncă. În foarte scurt timp, vor fi înfiinţate 8 birouri regionale care să acopere întreg teritoriul României ca și reprezentativitate. După semnarea protocolului inițial cu Camera de Comerț și Industrie a României, urmează să semnăm acorduri cu opt camere de comerț județene, CCINA fiind cea de-a doua, după Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș”, a declarat președintele ANFPSDR, dl. Ion Gabriel Bratu.

CCINA Constanţa colaborează în ceea ce privește promovarea acestei forme de învățământ cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în special, în cadrul Consiliului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, dar şi în Consorţiul Regional. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa se implică direct în crearea de noi clase de şcoli profesionale, inclusiv în învăţământul profesional de tip dual. Pentru anul scolar viitor se doreşte înfiinţarea a 6 clase profesionale duale, în judeţul Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.