DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CCIR invită mediul de afaceri la o serie de evenimente informative pe tema BREXIT

CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR

Guvernul României, prin autoritățile abilitate, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) va organiza o serie de evenimente informative, care se vor desfășura în mediul online, având ca obiectiv general furnizarea de informații exhaustive privind noile condiții de desfășurare și reglementările aferente principalelor domenii de cooperare economică cu UK.

“În 2021, BREXIT-ul va fi principala provocare pentru mediul de afaceri românesc. Misiunea CCIR, precum și cea a autorităților din România este aceea de a facilita acest proces de tranziție, astfel încât antreprenorii români să fie cât mai bine pregătiți pentru schimbările ce vor surveni. Nu trebuie să uităm faptul că Marea Britanie este țara cu care România înregistrează cel mai mare excedent comercial și, totodată, reprezintă a cincea destinație de export pentru produsele românești. Vom implica întreaga rețea camerală în procesul de informare a mediului de afaceri cu privire la noile reglementări comerciale ca urmare a BREXIT-ului”,a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Astfel, marți, 15 decembrie 2020, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Vămilor împreună cu CCIR vor organiza un seminar online ce va aborda noile reglementări privind regimul vamal, transportul de mărfuri și persoane și efectele asupra activităților de import/export.

Totodată, joi, 17 decembrie 2020, va fi organizat un al doilea seminarde către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Transporturilor, Direcția Generală a Vămilor și CCIR. Tematica principală se va axa pe reglementările și procedurile post-Brexit privind exportul/importul de animale vii, produse de origine animală și non-animală, medicamente de uz veterinar și călătoria cu animale de companie.

Coordonatele de desfășurare a celor două evenimente online vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.