Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCIR se implică în atragerea de investiții emirateze

CCIR
Mihai Daraban Khalid Al Marzooqi

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a avut, în data de 29 ianuarie a.c., o întrevedere cu vicepreședintele pentru dezvoltare Khalifa Economic Zones Abu Dhabi (KEZAD), Khalid Al Marzooqi. KEZAD este cea mai mare zonă economică integrată din Emiratele Arabe Unite, furnizând o gamă vastă de servicii de afaceri, cazare pentru personal și soluții imobiliare industriale.

„România și Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relație economică puternică, având în vedere elementele de interes comun care pot duce la creștere economică de ambele părți. Astfel, Portul Constanța reprezintă o bună oportunitate investițională, fiind, în momentul de față, cel mai mare port multi-funcțional de la Marea Neagră. Portul Constanța poate să devină un hub logistic important în mișcarea și stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piața europeană. Regiunea portului Constanța oferă facilități necesare pentru investiții noi, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. În ceea ce privește valoarea schimburilor comerciale dintre cele două state, la nivelul lunii octombrie 2023 se înregistrau deja 396 de milioane de euro, foarte aproape de suma totală de la sfârşitul anului 2022. În mod cert, există un potențial de creștere important pe care dorim să-l atingem prin dezvoltarea de proiecte comune cu partea emirateză”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban

„România reprezintă un partener comercial de încredere pentru Emiratele Arabe Unite, ceea ce ne-a determinat să stabilim o legătură directă cu Camera de Comerț și Industrie a României, cel mai important vector de promovare al mediului de afaceri din țara dumneavoastră. Putem, astfel, dezvolta multe proiecte în parteneriat cu antreprenorii români, KEZAD Group fiind prezent în 12 zone comerciale situate în Abu Dhabi, Al Ain și Regiunea Al Dhafra. Avem peste 50 de mii de angajați și operațiuni în 40 de țări, printre care Turcia, India și Indonezia, iar în ceea ce privește spațiul european, operăm deja în cadrul a 11 porturi. În momentul de față, în România activează 611 companii emirateze, iar valoarea investițiilor directe, la sfârșitul anului 2022, era de 469 milioane de euro. Prin contactele de afaceri pe care le stabilim astăzi, ne dorim să îmbunătățim aceste cifre și să dezvoltăm o relație economică pe termen lung cu România”, a declarat vicepreședintele pentru dezvoltare a KEZAD, Khalid Al Marzooqi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.