Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR a descoperit maşina timpului în cazul Şova - DOCUMENT

ccr

Curtea Constituţională cere conducerii Senatului un punct de vedere cu privire la votul din 25 martie, pe solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova. Demersul Curţii vine după ce PNL a contestat hotărârea de respingere a solicitării DNA.

Doar că în documentul adresat lui Tăriceanu şi semnat de Daniel Morar se încurcă datele. "Vă adresăm rugămintea de a ne comunica punctul de vedere al Biroului permanent al Senatului până la data de 6 mai 2015, ţinând seama de faptul că dezbaterile Curţii Constituţionale vor avea loc la data de 29 aprilie 2015", se arată în document. Cum călătoriile în timp încă nu sunt posibile, judecătorii CCR voiau de fapt să solicite o părere de la Senat până pe 29 aprilie, la timp pentru dezbaterea din 6 mai.

content-image

Judecătorii CCR vor judeca acest caz miercuri, 6 mai. Potrivit preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, o decizie de neconstituţionalitate ar putea duce la reluarea votului în Senat.

Vezi şi: EXCLUSIV Sesizarea PNL la CCR pe Hotărârea Senatului în Cazul Şova

Hotărârea Senatului care constată că, prin votul din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condiţiile pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial. Senatorii jurişti au întocmit un proiect de hotărâre cu privire la votul dat în cazul Şova, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a semnat documentul.

Proiectul de hotărâre stipulează că "nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Şova Dan-Coman" şi a fost adoptat de către senatorii jurişti cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

Vezi şi: PNL: Filmul cazului Şova se poate termina cu arestarea lui Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.