Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR, anunţ de ULTIMĂ ORĂ în cazul sesizării preşedintelui CSM împotriva ministrului Ana Birchall

CCR

Curtea Constituţională a României anunţă că a stabilit data de 30 octombrie ca termen pentru ca părţile să-şi exprime punctul de vedere în scris, în cazul sesizării preşedintelui CSM, Lia Savonea, împotriva ministrului Justiţiei, Ana Birchall. Termenul pentru şedinţa de judecată se va stabili ulterior.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a anunţat săptămâna trecută că va sesiza CCR în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, pe care o acuză de "ingerinţă gravă în activitatea procurorilor" şi "acţiuni de subminare a autorităţii CSM".

„În calitate de președinte al CSM, am decis să sesizez Curtea Constituțională cu un conflict juridic de natură constituțională față de acțiunile ministrului Justiției Ana Birchall”, a anunțat Lia Savonea. Potrivit șefei CSM, CCR va fi sesizată din două motive. „Primul: ingerință gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activtatea de urmărire penală. Al doilea - acțiuni de subminare a autorității CSM în calitatea sa constituțională de garant al indepenendenței justiției”, a spus Savonea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.