Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR aruncă în aer justiția

ziuaconstanta.ro
justitie

Instanțele vor fi 'bombardate' cu dosare după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală care le permitea procurorilor ca în cazul infracţiunilor mărunte să dispună renunţarea la urmărirea penală, potrivit Adevărul.

Procurorii nu vor mai putea dispune renunţarea la urmărirea penală, având acum la dispoziţie doar două posibilităţi: declararea inculpatului nevinovat sau trimiterea în judecată. Prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dan Cristian Tătar, a explicat ca procurorii vor fi nevoiţi de acum să îi trimită în judecată de acum şi pe cei care au furat un ou, un suc sau un pachet de ţigări.

„În actuala situaţie ajungi să trimiţi în judecată şi pentru un ou furat sau o sticlă de suc. S-a înţeles greşit că această soluţie nu poată fi dată de procuror pentru că tocmai prin această soluţie se puteau impune inculpatului o serie de obligaţii: achitarea prejudiciului, muncă în folosul comunităţii. Noi am avut anul trecut 441 de soluţii de renunţare la urmărire penală. Aici nu poţi să spui că nu e vinovat. Imaginaţi-văde acum 441 de dosare cu care este sesizată instanţa de judecată”, a spus procurorul Dan Cristian Tătar.

Vezi si:

Client învinge BCR în instanță. Premieră în România

Antena 3 revine in Senat

Chiar e șoc: Câte miliarde trimit românii din străinătate acasă

Cum m-am plimbat cu Antena 3 / REPORTAJ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.